Carnaval!

Afbeelding

“Het is kakakaka…kaboutercarnaval”, “‘s nachts na 2en”, “ik ben mega Mindy, mega Mindy”, De cowboydans en nog veel meer. Nu ik dit schrijf hoor ik weer de muziek die we toen een paar uur lang gespeeld hebben.  Het resultaat van een paar uur feesten met peuters/kleuters zien jullie op de foto! Maar een 30 minuten opruimen (en nog een half jaar lang hier en daar confetti vinden) en het is weer proper. Dat opruimen weegt niet op tegen het plezier dat iedereen heeft!

Een geweldig feest! Dat is het elk jaar weer, 1 keer per jaar mogen de kinderen echt gewoon los gaan en is het groot feest. Muziek, slingers, confetti, ballonnen, wafels, ranja, en heeeeeeeeel veel plezier, dat zijn de  hoofdingredieënten van ons carnavalfeest.

De voorbereiding is intens, ik heb de dag voordien samen met mijn stagaire heel veel ballonnen opgeblazen. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig handige hulpmiddeltjes voor. We vulden samen een grote doos met ballonnen. De confetti en slingers gingen in een andere doos en stonden dus ook klaar. Nadat het laatste kindje naar huis was heb ik samen met GJ onze woonkamer ‘carnavalproof’ gemaakt. Alle speelgoed dat op de kast staat en waar veel confetti kan inkruipen werd weggezet, de bank werd bedekt met dekens, de kast wordt leeggemaakt, er komen vlaggetjes tegen de muur, de lichtbol komt naar beneden, de muzieklijst wordt nog een laatste keer bekeken en hier en daar aangepast, en dan, een paar uur wafels bakken, want die willen we natuurlijk wel vers hebben!  Wat zag het er allemaal proper en netjes uit, klaar voor het feest!Afbeelding

De dag nadien waren alle kindjes vrij gespannen, normaal ook, ze wisten (en konden dat ook aflezen op de KIKI dagkaarten) dat we na het fruit eten gingen feesten. En de meesten waren ook al verkleed, we hadden prinsesjes, een piraat, een boefje, een boertje en nog een paar die zich liever niet verkleden, omdat de spannig al meer dan groot genoeg was. Ze konden amper wachten, wel 100 keer kwamen ze vragen of het al tijd was om fruit te eten! Dat duurde toch zo enorm lang! En eindelijk was het dan zover! Fruit eten, de grote doos met ballonnen werd ondertussen in de woonkamer gezet, terwijl de kindjes aten ruimden wij het laatste nog op, de bak met blokken werd opzij gezet, de salontafel werd opzij geschoven, net als de kinderstoeltjes en aftellen maar……..

5! 4! 3! 2! 1! Yeaaahhhh, samen met de stagaire gooide ik de doos met ballonnen om, GJ zorgde ervoor dat de muziek begon en schoot tegelijkertijd wat confetti in de lucht (wat handige ‘geweertjes’ heb je daar tegenwoordig voor) Natuurlijk was dat bijlange niet genoeg confetti, die werden dus ook bovengehaald, de slingers werden ‘uitgeblazen’ (tegelijk ook een erg goede oefening!) en losgaan! Wat een feest, wat een feest!!!! Echt geweldig!! De confetti vloog in het rond, er werd gelachen, gedanst, gepraat. Ik heb de kindjes natuurlijk ook nog geschminkt. Als lunch aten we wafels (voor 1 keer mag dat wel eens) en onze stagaire had een traktatie gemaakt van cake met slagroom en m&m’s. Voor 1 keer hadden we geen kindjes die niet wilden eten omdat het ‘brood niet zo lekker is’. Uiteindelijk hebben we gefeest van 10.00 uur tot 12.30 uur. Toen werden er een aantal kindjes afgehaald en werd het tijd om de kindjes die een dutje doen even tot rust te laten komen en dan in een bedje te leggen.

Natuurlijk zijn mama’s en papa’s ook nieuwsgierig of het wel een leuk feest was. En ja hoor, “natuurlijk was het leuk mama,” “ik wil nog feesten Myriam”. “papa, het feest is afgelopen” (met de nodige traantjes). Dat is toch het mooiste dat je kan horen. En vanaf toen hoor ik dus ook zowat dagelijks: “wanneer is het weer carnaval???” Tja, kindjes, ik doe dat heel erg graag, neem alle voorbereidingen en opruimen er heel graag bij, maar 1 keer per jaar is toch wel echt genoeg. Eventjes geduld dus, volgend jaar doen we het weer!

 

 

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s