Zomer! Wat een feest!

Eindelijk, de zon is er weer! Natuurlijk hebben we in het voorjaar al een aantal mooie dagen gehad, maar de laatste tijd was het eigelijk niet zo mooi. Vooral de laatste week van het schooljaar is nogal verregend! Dat was meer herfstweer ipv zomer.

Deze periode is het altijd heel erg rustig in de opvang. Er zijn een aantal kindjes met vakantie. Sommigen zijn lekker thuis aan het genieten van de aandacht van mama en papa, anderen zijn naar het buitenland. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de kindjes die wel komen extra aandacht krijgen. En dat gebeurd zoveel mogelijk buiten. En wat is er nu leuker voor kinderen om lekker buiten te spelen met water en zand? En dat gaan we dan natuurlijk ook doen! Dat is eigelijk ook gewoon de planning voor de komende weken, we werken rond het thema zomer en daarin worden dan de kiki thema’s ‘op de camping’ en ‘kiki vliegt’ in verwerkt. Maar dit is een periode van ‘doen waar we zin in hebben’. Hebben we zin om lekker op een dekentje te luieren, dan doen we dat gewoon, hebben we zin om met z’n allen te gaan piknikken in de speeltuin…ook geen probleem. Kindjes kunnen gewoon opgehaald worden in de speeltuin door de ouders. We moeten niet op schooltijden letten om kindjes op school te gaan halen. Iedereen is dus eigelijk gewoon lekker vrij.

Natuurlijk gaan we genieten van (zelfgemaakte) waterijsjes en milkshakes. Het maken op zich is al groot feest voor de kinderen. Het wachten tussendoor vangen we op door gewoon lekker te spelen. En dan het eten! Er smaakt voor kinderen niks zo lekker dan iets dat ze gewoon zelf gemaakt hebben. Het kliederen, dat hoort erbij, dat is eigelijk gewoon ‘opgroeien door ervaringsgericht te leren’. Moeilijk woord voor iets erg leuks! Kinderen laten genieten daar draait het altijd wel om, maar tijdens de zomervakantie nog net iets meer. We stoppen helemaal niet met knutselen, maar het gebeurt toch allemaal wat anders dan normaal. Het lijkt wel of de kinderen zelf zich ook wat beter in hun velletjes voelen. Enkel het slapen kan een probleem geven, want kinderen in slaapt krijgen als het binnen 30 graden is, is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig is het vaak zo rustig in de opvang dat de kinderen ook gewoon lekker buiten een middagdutje kunnen doen. Op een dekentje ergens in de schaduw, daar is het lekker koel.

Vanaf eind juli wordt het dan weer wat drukker en misschien krijgen we nog wel wat gastkindjes in de opvang, kindjes waarvan de vaste gastouder eventjes met vakantie gaat. Het is elke keer weer erg leuk om andere kindjes een tijdje in de opvang te krijgen. Welkom kind biedt ouders namelijk de mogelijkheid om de opvang van hun kind(eren) door een andere gastouder te laten verzorgen als de gewone gastouder vakantie heeft of ziek is. Dit systeem zorgt ervoor dat de opvang eigelijk bijna altijd gewaarborgd is. Natuurlijk hebben de vraagouders de keuze om al dan niet gebruik te maken van de vervangopvang. Sommige ouders willen dit en anderen kiezen voor een andere oplossing. Dat is erg fijn en zorgt voor, naar mijn mening, een vertrouwen in Welkom Kind als professioneel gastouderbureau.

Wij gaan in elk geval genieten van een mooie warme zomer met veel waterpret, ijsjes, uitstapjes en er groeien plannen om de zomervakantie af te sluiten met een leuke uitstap voor alle opvangkindjes. Wat dat wordt, horen jullie later!

 

Fijne zomervakantie!

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s