Een sprinkhaan op onze raam

sprinkhaan

 

Een tijdje geleden hadden we tijdens de kiki training van Welkom Kind Midden en West Brabant een les over kansen creëeren. Kansen kan je op elk moment van de dag creëeren, maar vanmorgen was toch wel een uitzonderlijke kans.

Vannacht was er namelijk een sprinkhaan op het raampje naast de voordeur komen zitten. Vanmorgen was het al erg druk, om 7.30 waren er 6 actieve kinderen in huis en het duurde dan ook niet lang voor de kinderen de sprinkhaan ontdekten. Natuurlijk zijn we even echt gaan kennis maken met deze mooie jongen (of meid, want zeker zijn we er niet van). 1 voor 1 mochten de kindjes die durfden de sprinkhaan op hun handje houden. We hebben goed gekeken hoe de sprinkhaan er eigelijk uitzag, met zijn lange, stevige achterpootjes waarmee hij erg ver kon springen. Wat een pret was het toen de sprinkhaan op hun handjes zat en er ook weer af sprong. Na een paar minuutjes (want langer moet zo een observatie niet duren) hebben we de sprinkhaan op het gras gezet (uit de buurt van spinnen 🙂 ) en hebben de kinderen gezien hoe hij steeds verder weg sprong.

We moesten toen wel naar school rennen, maar dat hadden we er graag voor over want het gebeurt niet vaak dat we een kans krijgen om een sprinkhaan te observeren! Deze kans was te mooi om te laten liggen.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s