Een dagje in de herfst

De bladeren vallen volop van de bomen en dat weten onze peuters. Vandaag is het mooi weer dus we gaan lekker naar buiten, eens kijken hoe het park er in de herfst uitziet.

Het zonnetje schijnt en onze peuters hebben er zin in. Laarsjes aan, jasjes aan, een paar tasjes mee voor de schatten die we gaan verzamelen en weg zijn we.

Al vlug ontdekken de peuters een paar paddenstoelen. Natuurlijk moeten we dan ook even kijken en luisteren of er ook muziek speelt, omdat in de efteling er muziek in de paddenstoelen is, Myriam! Op hun buikjes, met hun oortjes vlak bij de paddenstoelen proberen ze de muziek te ontdekken, maar nee, er is geen muziek! Zouden er dan in deze paddenstoelen geen kabouters wonen vraag ik? Natuurlijk wel! Er wonen in alle paddenstoelen kabouters….das een beetje een domme vraag hoor Myriam! Ik stel voor dat wij dan even zingen voor de kabouters, misschien komen de kabouters dan wel even naar buiten om een dansje te doen. Op hun billetjes in het gras, hun oogjes strak gericht op de paddenstoelen om maar niks van de kabouters te missen zingen de peuters “op een grote paddenstoel” alsof hun leven ervanaf hangt. Bij de laatste zin tuimelen ze allemaal achterover. Dolle pret hebben ze. Maar kabouters zien we niet, ze zijn blijkbaar toch niet thuis. Misschien zijn ze boodschappen doen bedenkt Dora (3j) oud en ze rent weer weg om in een berg bladeren te springen.

Pipo (2j) en Samsam (3J) stampen door de plassen terwijl Bumba (1j) elk blaadje dat hij tegenkomt in zijn mond stopt om te kijken wat eetbaar is en wat niet. Hij vindt het geweldig en schatert het uit als de wind de blaadjes wegblaast. Hij rent er achteraan om dan op zijn billen in een plas te gaan zitten. Gelukkig heeft mama schone kleertjes meegegeven in de tas. Maar zijn gezichtje zegt alles, hij geniet van de wind, het rennen, de blaadjes. Die schone kleertjes komen later wel.

Dora, Pipo en Samsam stoppen blaadjes, eikels, kastanjes, takjes en nog veel meer in tasjes zodat we later thuis daar nog wat mee kunnen knutselen. Egeltjes bv of gewoon de blaadjes op een blad papier kleven en dan schilderen. Er is zoveel te doen met kosteloos herfstmateriaal. We gaan nog even langs de speeltuin om de laatste energie kwijt te kunnen, dan wandelen we weer naar huis. Ik was handjes, kleed Bumba om en ga met kinderen met een koekje, wat drinken en een boekje over de herfst op de bank zitten. Ik lees voor terwijl zij eten en drinken en 1 voor 1 zie ik oogjes dichtvallen. Wat een fijn gevoel om dit te mogen meemaken! Wat een rust komt er plots in huis. Ik kijk nog even naar mijn 4 slapende kapoentjes, dek ze toe en ga dan even ook genieten van de rust!

Fijne dag,

Myriam

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s