Een verhaaltje voor het slapen gaan

Kiki houdt, net als de meeste kleuters van haar leeftijd, enorm van voorlezen vlak voor bedtijd. Er is een heel ritueel voor bedtijd en voorlezen hoort daarbij. De laatste dagen wil Kiki zelf voorlezen voor mama. Prima hoor schat, ik luister wel.

Vandaag koos ze het boek “schimmel is ziek”. Een verhaal over het paard van Sinterklaas dat ziek wordt. Ze wou dit dus zelf vertellen:

“Sinterklaas vraagt aan de pieten waarom het paard van de kerstman nog steeds niet weg is. De pieten zeggen dat het paard zo ziek is omdat het zich geprikt heeft aan een spinnenwiel. Dan moet het paard een miljoen jaar slapen.Ze maken ook een glazen kist voor het paard.  Gelukkig komt er een prins met een nieuw paard en die mag Sinterklaas dan gebruiken om cadeautjes te gooien. Het nieuwe paard is zwart en daarom moeten de pieten en de kerstman het paard helemaal wit maken. Ze moeten hiervoor bloem van de wolf gebruiken omdat de poot van de wolf ook wit werd. Maar als het regent wordt het paard een zebra en is het verhaaltje gedaan”

 

Hmmmm, schat…volgens mij haal je wat sprookjes door elkaar….maar oh zo schattig! Slaap lekker lieve schat!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s