Gastoudercafé bij Welkom Kind Midden en West Brabant

Woensdag 11 november, na een drukke werkdag haast ik me naar de kantoren van Welkom Kind Midden en West Brabant om het nieuwe gastoudercafé bij te wonen. Deze avond staat in het teken van speelgoed. Erg leuk nu Sinterklaas voor de deur staat.

De gastouders stromen toe en Agnieszka haalt langs alle kanten stoelen tevoorschijn. Als iedereen een plekje heeft gevonden kan de avond starten. Gastouder Sandra Bokhoven en haar dochter stellen hun winkel “stapjes vooruit” voor. Wat een leuke winkel vol met zeer interessant speelgoed. Speelgoed dat erop gericht is om het jonge kind te stimuleren in hun ontwikkeling. Zo kan je in de winkel oa ‘Plus Plus’ vinden. Plus Plus zijn bouwblokken, maar dan zo gemaakt dat kinderen er heel gemakkelijk ook 3D ontwerpen mee kunnen maken. Het is een beetje te vergelijken met de alom gekende “Clicks” maar Plus Plus is gemakkelijker in elkaar te steken door kleine kinderhandjes. Daarnaast importeren zij ook speelgoed uit Amerika, speelgoed dat, geloof het of niet, gemaakt is van lege tetraverpakkingen. De kartonnen sap en melkpakken dus. Het speelgoed dat hiervan gemaakt wordt is dus goed voor het milieu want het is 100% gerecyceld, maar het is ook erg leuk en mooi. Dit speelgoed stimuleert ook weer de fantasie van kinderen. De knuffeltjes uit Frankrijk zijn allemaal handgemaakt, heel erg schattig en mooi en vooral heel heel erg zacht! Zij zijn wat duurder dan andere knuffels, maar je krijgt echt wel waar voor je geld! De kwaliteit is uitstekend!

Het leuke aan deze avond is dat we alles mochten aanraken, bestuderen en ontdekken. Wisten jullie al dat je bij “stapjes vooruit” stapelblokken kan vinden die wel gemakkelijk blijven staan. Deze toren bestaat uit halfronde blokken en door hun speciale vorm en de structuur van het materiaal blijft de toren staan, zelfs al staat hij enorm scheef. Dat motiveert een baby natuulijk enorm om te blijven stapelen en bouwen!

Hoewel het geen high tea was deze avond werden we toch weer rijkelijk voorzien van hapjes en drankjes. Aan alles was gedacht! Het appelgebakje was overheerlijk! De babbels met de andere gastouders, want ook daar was tijd voor, waren weer erg leuk. Het is interessant om te horen hoe andere gastouders over bepaalde onderwerpen denken, maar het is ook leuk om de anderen wat meer privé te leren kennen. Want natuurlijk gaan veel gesprekken over kinderen, er is ook ruimte om elkaar echt te leren kennen. En voor wie geen genoeg kan krijgen van het speelgoed van “stapjes vooruit” of wie het assortiment eens rustig wil bekijken kan je altijd een bezoekje brengen aan de webshop “www.stapjesvooruit.nl”. Zeker de moeite waard!

In december houden we een korte pauze en is er geen Gastoudercafé, maar begin volgend jaar krijgen jullie allemaal een nieuwe  uitnodiging voor een volgend Gastoudercafé!

Tot dan!

Fijne dag

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s