Sinterklaas in de opvang

sint-en-piet

Yeah! wat een spannende tijd! Ze kijken al lang uit naar het bezoek van Sinterklaas en moeten nog zoooooo lang wachten zegt Pipo (3 jaar) terwijl hij zijn armen helemaal uitstrekt. En dan met een zucht erbij “dat is veel te lang”

Ook in de opvang zijn we natuurlijk bezig met de komst van Sinterklaas. Het Sinterklaasjournaal wordt nauwlettend gevolgd en de problemen die Sinterklaas tegenkomt worden besproken. Hoe zou Sint toch de sleutels uit het pietenhuis moet krijgen? De kids hier hadden als oplossing dat 1 piet dan maar door de schoorsteen moest kruipen en dan de sleutels pakken. Piet moest de sleutels dan aan Sint geven en niet meer aan huispiet, die raakt ze toch steeds kwijt! Maar de oplossing met de steen die de deuren opent vinden ze ook wel leuk. En creatief als ze zijn in omdenken….dan zet ik mijn schoen niet meer bij de schoorsteen, maar bij de deur, dat is veel gemakkelijker voor Sinterklaas want Sinterklaas is al oud en als hij van het dak valt heeft hij pijn ennnnn….(het allerbelangrijkste natuurlijk, dus dat wordt met de nodige nadruk gezegd) dan zijn de cadeautjes misschien wel stuk!

We maken verlanglijstjes, knutselen sinterklaasjes en zwarte pietjes in alle kleuren van de regenboog want ook daar zijn de kinderen vrij in. We bakken pepernoten en ik geniet van de kids, de spanning op hun snoetjes als ze me komen vertellen wat ze echt, echt, echt willen vinden in hun schoentje. Of de trots waarmee ze me komen vertellen dat ze hun schoentje mochten zetten en dat er heel heel echt chocola in zat “én wel 100 pepernoten”!!!!

Volgende zondag komt Sinterklaas op bezoek in de opvang, zomaar, omdat het kan, omdat het gewoon elk jaar weer genieten is! Alle kindjes komen ook en ik ben zo benieuwd hoe de kinderen zullen reageren! Ik kan amper wachten en zucht dus samen met Pipo dat het nog wel heeeeeeeeeel lang duurt!

Fijne dag,

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s