Kiki training 2016 bij Welkom Kind Midden en West Brabant

Binnenkort, half februari om precies te zijn start Agnieszka van Welkom Kind Midden en West Brabant met een nieuwe Kiki training. De derde training alweer. Nieuw dit jaar is dat deze cursus ook openstaat voor gastouders van andere gastouderbureau’s. De voorbije jaren volgden veel gastouders van Gastouderbureau Welkom Kind Midden en West Brabant deze leuke en interessante opleiding.

Tijdens de info avond zagen we al een groepje leuke gastouders die interesse hadden in deze opleiding. Er zijn nog een paar plekjes vrij dus er kunnen altijd nog een paar gastouders bij! Je moet wel snel zijn eens de training start kan je niet meer aansluiten. Je moet namelijk alle bijeenkomsten bijwonen om je certificaat te kunnen halen! Na het bijwonen en het uitvoeren van de huistaken verdien je een certificaat en wordt je opgenomen in het bestand van Kiki gediplomeerde gastouders. Dan kan je dus aan je vraagouders en de rest van de wereld laten zien dat jij gespecialiseerd bent in Kiki. Maar wat is Kiki nu?

Wel, Kiki (kansen in kinderen) is een VVE training, een VEELZIJDIGE voorschoolse training. Veelzijdig i.p.v vroeg voorschoolse training. Omdat Kiki er namelijk is voor elk kind! Niet enkel voor de kindjes met een (ontwikkelings) achterstand. Er is de laatste tijd in het nieuws het een en ander verschenen over het feit dat VVE geen nut zou hebben. Uit ervaring kan ik zeggen dat Kiki wel werkt. Het spreekt de kinderen aan, de kinderen leren vaardigheden uit de verschillende thema’s die Kiki aanbiedt. Natuurlijk met de juiste begeleiding van de gastouder. En daar komt dus de training om het hoekje kijken. De training duurt 1 jaar (februari tot november) en er zijn 10 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden er verschillende onderwerpen besproken. Je kijkt, samen met collega gastouders naar jezelf, je ontwikkelt en (her)ontdekt jezelf. Vanuit dit startpunt wordt je je ook bewuster van wat je nu een hele dag met kinderen doet, want we zijn allemaal al vaak bezig met de ontwikkeling van kinderen maar zijn we ons er vaak niet van bewust. Deze bewustwording leer je tijdens de Kiki training. Je krijgt, doorheen de verschillende onderwerpen steeds meer inzichten in jezelf, je opvang en vooral, de opvangkinderen. Er komen onderwerpen aan bod zoals kansen grijpen en creëren waarin je bv leert om ook van het opruimen een leuke activiteit te maken, je leert hoe je meer kan halen uit je opvangdag, hoe je omgaat met jezelf en anderen, hoe een kind (en jij ook) al op zeer jonge leeftijd bezig is met ontluikend rekenen (dat klinkt moeilijker dan het eigenlijk is!) en logisch denken. Je leert hoe je op een net iets andere manier kan voorlezen en nog veel meer. Daarnaast krijg je vanuit Kiki 13 keer een leuk thema toegestuurd waarmee je, samen met de kinderen aan de slag kan. En het allerleukste, Kiki bestaat echt! Ja, in de vorm van een leuke teddybeer komt Kiki bij jou in huis wonen en wordt hij een onderdeel van je gezin en opvang. De kinderen kunnen bij Kiki al hun geheimpjes kwijt, hun verdrietjes, of hun boosheid. Kiki gaat met de kinderen op avontuur en onderzoek uit. Kortom Kiki is een echt persoontje en als je wil, kan Kiki zelfs gaan logeren bij de kinderen thuis.

Samengevat: de training Kiki is echt de moeite waard! Zowel voor de beginnend gastouder, zij krijgt handvatten aangereikt om haar opvang goed uit te bouwen, als voor de meer ervaren gastouder, zij gaat kritisch naar zowel zichzelf als haar opvang en de kinderen in haar opvang kijken. Alle gastouders zullen tijdens de opleiding zichzelf ontwikkelen en tips en trics krijgen om kinderen te stimuleren zich te ontwikkelen. En daarnaast is het gewoon heel erg leuk om ervaringen met andere gastouders te delen want als gastouder heb je namelijk geen directe collega’s.

Deze cursus wordt dus aangeboden door Welkom Kind Midden en West Brabant. Voor meer info i.v.m data, tarieven, inschrijving en andere vragen verwijs ik jullie graag naar de dames van Welkom Kind Midden en West Brabant. Zij zijn te bereiken via info@welkomkindmwbrabant.nl

 

Fijne dag,

Myriam!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s