Magformers – magnetisch speelgoed

Sinds een tijdje hebben we in de opvang Magformers, of magneetblokken zoals de kinderen het noemen. En dat is een prima woord voor deze blokken.

Magformers zijn magnetische blokken in verschillende vormen, driehoekjes, vierkanten, rechthoeken, 5 en 6 hoeken, trapeziums,  halfronde driehoeken… Daarbij komt dat deze vormen allemaal fel gekleurd zijn. Elke vorm heeft 2 kleurtjes, dus een vierkant is bv langs de ene kant oranje en langs de andere kant groen. Dat maakt Magformers zeer aantrekkelijk speelgoed voor zowel baby’s, dreumesen, peuters als kleuters en zelfs oudere kinderen. Ik had zelfs een papa die bij een kennismaking geen genoeg kon krijgen van de Magformers.

De Magformers, zijn, zoals ik al zei, magnetisch en fel gekleurd. De kleurtjes trekt de baby’s aan. Zij bekijken de blokken langs alle kanten. De blokken zijn ook groot genoeg zodat ze in de mond kunnen zonder dat er ongelukken gebeuren. Dreumesen en peuters maken treintjes door de blokken op een lange rij achter elkaar te leggen. Door de magneten ‘kleven’de blokken vanzelf aan elkaar. Of soms ook niet, dan duwen de blokken elkaar weg. Geweldig vinden ze het! Tegelijkertijd leren ze ook wat over natuurkunde. Als de kinderen echt gaan bouwen wordt het speelgoed bijna magisch. De kinderen ontdekken zelf hoe ze prachtige 3-D figuren kunnen bouwen met deze blokken. Hiervoor kunnen de  kinderen beginnen  in 2D en dan trekken ze hun figuur omhoog. Geweldig om hun gezichtjes te zien als het lukt om hun bouwwerk recht te zetten. Natuurlijk kunnen ze ook gewoon bouwen. Ik heb al veel verschillende bouwwerken zien voorbij komen, raketten, huisjes, kerken, ballen. Je kan bij deze blokken ook wielen kopen zodat de kinderen auto’s, treintjes e.d kunnen bouwen. Er is zelfs de mogelijkheid om een reuzenrad te bouwen. Hiervoor bestaan ook hulpstukken. Dit speelgoed is niet goedkoop, maar een enorme aanwinst in onze opvang. De kinderen spelen bijna dagelijks met de magformers. Dit speelgoed kan ook buitengebruikt worden. het is namelijk heel gemakkelijk schoon te maken. Even in een sopje, laten drogen en klaar voor een volgende ronde!

 

Fijne dag,

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s