Een kartonnen doos!

Gisteren bracht de postbode een pakketje. Dit zat verpakt in een grote kartonnen doos. De inhoud was niet interessant voor de kinderen, maar de doos….daar hadden ze wel interesse in. Binnen de korste keren was de doos een boot, een vliegtuig, een auto, een raket en zelfs een draak en een dino! Goed voor uren speelplezier.

Vanochtend kwamen de kinderen enthousiast binnen en al snel werd de doos weer in hun spel betrokken. Na een tijdje kwamen ze vragen of ze de doos mochten schilderen, ze wilden er graag een echte auto van maken. Natuurlijk mag dat! Op zulke momenten wijk ik graag af van mijn planning en laat ik de kinderen lekker zelf hun activiteiten en knutsels bedenken.

Ze bedachten zelf hoe de auto eruit moest te komen zien. Een auto heeft natuurlijk wielen en een stuur, dat is duidelijk! Ik kreeg de eer om dit op de doos te tekenen zodat ze dit later konden schilderen. Wat heeft een auto nog meer? Dat is best lastig! Samen bedenken de kinderen dat de auto ook lichten, deuren en  ramen nodig heeft. Ook een rem, ‘stokjes’om de ruitenwissers te laten bewegen en om de richting te kunnen laten zien waar je naartoe gaat horen erbij. En al laatste een plaat met letters en cijfers, hendels om de deuren open te doen en natuurlijk een rondje met een sleutel om te kunnen starten. Terwijl we alles op de doos tekenen benoem ik wat de kinderen vertellen met de juiste woorden zoals kentekenplaat, richtingaanwijzers. De kinderen knikken, ze herkennen de woorden, maar kwamen er zelf even niet op.

Na het tekenen is het tijd om te verven. Door samen te werken is de auto in no time geschilderd. Tijdens het fruit eten kan de auto even drogen en dan is het tijd om ermee te spelen. De kinderen gaan volop op in hun spel terwijl ik hen van een afstandje observeer. Dit is onze auto! Wat vinden jullie ervan?

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s