Politie op bezoek.

politie

De bel gaat, we verwachten niemand en hebben geen idee wie dat kan zijn. Nieuwsgierig lopen er 2 peuterdametjes achter mij aan om te kijken wie er op bezoek komt. De deur gaat open en er staan 2 agenten voor de deur. Zij zijn bezig met een buurtonderzoek en willen wat vragen. Dat kan! Ze komen graag even binnen.

De meiden kruipen zowat in me weg. We krijgen vaker bezoek en ook de postbode komt regelmatig even aan de deur om een pakje of een brief te bezorgen. Dan zijn de meiden gewoon zichzelf. Vrolijk kletsen ze tegen iedereen. Behalve dus tegen deze agenten. Verlegen kijken ze hen aan terwijl ze zich zo goed en kwaad mogelijk achter mij bljiven verstoppen. Een agent doet een poging om contact met hen te maken. Hij gaat op zijn knieën zitten en vraagt hoe ze heten, hij probeert om een handje te geven, maar daar denken de dames nog niet eens aan! Er volgens zelfs traantjes! Ik neem de beide dames op schoot en stel hen gerust. Ze zijn duidelijk diep onder de indruk van de uniformen van de agenten. Vanop afstand kijken ze met grote ogen naar de agenten, dan gaat het wel, maar zodra een agent een beetje dichter wil komen laten ze luid en duidelijk merken dat ze daar echt geen zin in hebben.

De agenten gaan na een kwartiertje weer weg, ik praat nog even met de dames over het bezoekje. We kijken in een boekje naar agenten. Dat stelt hen gerust. Dan wandelen we naar school om de andere kindjes te halen en al snel rennen de meiden vrolijk rond. Tijdens de lunch zitten er ook BSO kindjes mee aan tafel. De agenten komen nog even langs. Normaal is het bij ons tijdens de lunch vrolijk en luidruchtig. De kinderen babbelen erop los. Ze vertellen over hun schooldag en wat ze allemaal nog gaan doen, wat ze thuis beleefd hebben. Ze hebben altijd meer dan genoeg te vertellen. Dat is erg gezellig. Vanaf de agenten de keuken binnenstappen wordt het muisstil! B (7J) weet nog net uit te brengen dat die ene agent de papa is van zijn klasgenootje. De kinderen zijn allemaal erg stil en teruggetrokken. Ze kijken met grote ogen de agenten aan. Ook al wil de agent enkel iets vragen en is er voor de kinderen geen enkele reden om bang te zijn. Ook op de grotere kinderen maakt dit uniform diepe indruk. Zodra de agenten de deur weer uit zijn komen de tongen los!  Een agent is toch wel heel erg stoer!  Wat is het cool om een echte agent hier in huis te zien. Hoewel de agent enkel iets kwam vragen fantaseren de kinderen erop los en zijn ze ervan overtuigd dat de agent nu wel een boef gaat vangen. Ik bespreek met de kinderen dat deze agenten hier enkel iets kwamen vragen, maar dat agenten inderdaad ook boeven vangen. Dat vinden ze erg fijn om te horen. We bespreken hoe het uniform van de agenten eruit zagen en of agenten er altijd als een agent uit zien. Omdat ze de ene agent ook kennen als papa van een klasgenootje weten ze dat agenten niet altijd als agent gekleed gaan. Maar….ze zijn wel altijd agent! Ook zonder het uniform! En daarmee sluiten we de maaltijd af en gaan de kinderen lekker buiten spelen….Agent en boef natuurlijk!

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s