Naar de efteling!

P1010623Deze week start ik met het thema magie! Dit thema beperk ik niet tot toveren en trucjes maar we maken ook een zijsprongetje naar sprookjes. En waar kan je dan beter beginnen dan in de Efteling, waar sprookjes bestaan!

Afgelopen zaterdag gingen we met 5 kindjes uit de opvang naar de efteling. Ze hadden er allemaal zin in! De jongste was net 2 jaar en de oudste bijna 7. Nog even zwaaien naar mama en papa en dan stoer met ons de Efteling binnen stappen. Het was afgelopen zaterdag erg warm, maar daardoor was het wel heel erg rustig in de efteling. Of misschien hadden we gewoon geluk! Hoe dan ook, we moesten nergens langer wachten dat 5 minuten en dat is erg fijn. De kinderen keken hun ogen uit. Sommigen komen niet vaak in de efteling en dan blijft alles natuurlijk nieuw. We bezochten oa Fata Morgana, het instappen in de grote boot was al een avontuur op zich. De kinderen zaten op de eerste rij en konden dus alles goed zien. Met grote ogen keken ze rond! Daarna stond een bezoekje aan Joki en Jet op het programma. We hadden geluk. We kregen een optreden van de echte Joki en Jet met de circusdirecteur. Eerst stonden de kinderen op een afstandje te kijken, maar al snel dansten ze enthousiast mee. Daarna mochten ze met z’n allen in de luchtballon voor een foto. Na een ritje in droomvlucht was het tijd voor de lunch. We zochten een leuk plekje in de schaduw bij de oude stoomtrein. Na de lunch hebben de kids nog fijn in de trein gespeeld. En toen was het echt hoog tijd voor een bezoek aan het sprookjesbos.

De kinderen rennen van sprookje naar sprookje en van paddestoel naar paddestoel. Als ik vraag of de kabouter thuis is gaan E, van net 2j en C van 3,5j op hun buik liggen om te kijken of ze de kabouter vinden want vermits er muziek speelt moet de kabouter toch wel thuis zijn! Bij elk sprookje kijken ze hun ogen uit. Ze drukken hun gezichtjes tegen de ramen om maar niets te hoeven missen van de taferelen die zich daarbinnen afspelen. Stoer durven ze alleen of samen met mij aan de kroon in de schat van draak te trekken. Ondanks de hitte en de vermoeidheid in de beentjes blijven ze enthousiast en blij rondrennen. En dan, na een uur of 2 alle sprookjes te hebben bekeken zijn we eindelijk bij de allerliefste, leukste, knapste bewoner van het sprookjesbos volgens de kinderen, de enige echte sprookjesboom. C, 3,5 jaar, valt stil en staat met open mond naar zijn grote idool te kijken. Hier zijn we wel een tijdje zoet met het luisteren naar de verhaaltjes. Veel te snel moeten we weer verder als we nog een lekker ijsje willen eten. Deze vinden we in de “Suykerbuyk” waar ze, alweer volgens de kinderen, de allerlekkerste ijsjes van de Efteling en van de hele wereld verkopen. De ijsjes gaan er vlot in. Dan nog een paar rondjes op de draaimolens en dan is het de hoogste tijd om naar de uitgang te wandelen.

Daar staan de mama’s en papa’s al op ons te wachten. De kinderen zijn doodmoe, maar erg voldaan van deze dag. Ze vertellen honderuit en later krijg ik nog een paar smsjes van de ouders die vertellen dat hun kids het echt super fijn vonden en dat…..is voor mij dan weer genieten!

Myriam

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s