Regendagen!

P1010872

Na een tijdje met erg mooi zomerweer regent het al een paar dagen. Natuurlijk laten we ons daar niet helemaal door tegenhouden en gaan we nog steeds lekker naar buiten. Tussen de buien door of zelfs als het regent om lekker in de plassen te stampen.  De kinderen genieten, zolang het niet te lang duurt want dan vinden ze die regen toch niet meer zo fijn en willen ze binnen spelen. Maar…..het is wel zomer en zomervakantie. Hun biologische klok schreeuwt het uit om naar buiten te gaan. Dat willen ze, maar omdat het regent toch ook weer niet, frustratie alom, met alle gevolgen die erbij horen, ruziënde en huilende kids in de opvang.

Dan kunnen we natuurlijk wel koekjes gaan bakken of gaan schilderen, maar dat is maar goed voor een half uurtje voor de kleintjes, de oudere kids houden het wel iets langer vol, maar toch….ook geen  hele dag. En ik kan hen ook niet de hele dag entertainen want er moeten ook luiers verschoond worden, flesjes gegevan aan baby’s, fruithapjes gemaakt en gegeven, dus af en toe moeten ze zich toch ook eens even zelf bezig houden.

Als we dan niet lang naar buiten kunnen, halen we buiten maar naar binnen. Voor zover dat mogelijk is dan. Verleden jaar had ik een tent in de tuin staan. Wat is daar veel mee gespeeld. De kinderen vroegen al langer om weer een tent weg te zetten.  Omdat in huis niet genoeg ruimte is voor die tent en het buiten te nat is voor de tent, ze is namelijk niet meer waterdicht heb ik voor hen binnen een tent gebouwd. Heel simpel, door wat dekens te knopen aan de box en de andere kant maken we vast aan onze tafel. Tataaa…een heuse tent. Wat wordt er weer intensief gespeeld. De ene dag is het een ziekenhuis voor alle zieken poppen, de andere dag is het een heus vliegtuig waar de kinderen de wereld mee rond vliegen, op een ander moment is het een gewone tent waarmee ze gaan kamperen….Al een week lang, heel mooi, intensief fantasiespel. De kinderen blij, ik blij want weer geen ruzies meer. En ‘s avonds, als alle kids weer naar huis zijn en onze eigen Kiki slaapt, dan schuif ik de box tegen de tafel aan zodat de tent tussen de tafel en de box zit en het netjes opgeruimd is. De tent blijft overal vastgeknoopt aan tafel en box. ‘s Ochtends schuiven we de box weer opzij en de tent is zo opgesteld, klaar voor een dag spelen!

Buiten naar binnen halen, zo simpel kan het zijn!

Myriam

 

Wat doen jullie op regenachtige dagen in de zomer om de kids lekker te laten spelen zodat het gezellig in huis blijft?

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s